Babicovy dobroty: Francouzské brambory paní Hany – 18.10.2008

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm sterilované žampiony. Trochu osolíme a přidáme drcený kmín, aby vyniklo jejich aroma. Zapékací mísu nebo pekáč vytřeme máslem, přidáme nasekané syrové brambory, osolíme a opepříme.

Orestované žampióny smícháme s nakrájenou krkovicí. Na část syrových bramborr navrstvím nakrájený pórek, krkovici smíchanou s žampióny, nakrájenou papriku a nastrouhaný sýr. Nahoru dáme druhou část brambor a osolíme. Na pekáč nebo zapékací mísu dáme poklici a prvních dvacet minut v troubě dusíme. Potom poklici sundáme a dáme znovu do trouby, aby zezlátly. Přidáme rozšlehaná, trochu osolená vajíčka necháme zapéct a těsně před dokončením posypeme sýrem a naposledy zapečeme.

Potřebujeme:

syrové brambory
uzená krkovice
sterilované žampiony
pórek
paprika
tvrdý sýr
vejce
máslo
sůl
pepř
drcený kmín
mléko

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*