Babicovy dobroty: Guláš dvakrát jinak – 13.10.2008

V hrnci rozpálíme olej, na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme kmín, jeho vůně se v orestované cibuli krásně rozvine, a potom do hrnce vsypeme na kostky nakrájené hovězí maso. Osolíme tak, aby měl guláš už od začátku správně slanou chuť, později bychom neměli dosolovat. Necháme smažit, aby maso pustilo šťávu. Potom přidáme rajský protlak, majoránku, česnek, pepř a červenou papriku. Nakonec zalijeme vroucí vodou a dlouho vaříme. Nakonec zahustíme jíškou z hladké mouky a vody.

Guláš paní Jany
1 kg hovězí kližky
6 cibulí
lžíce rajského protlaku
2 polévkové lžíce sladké papriky
1 feferonka
lžíce majoránky
lžičku mletého kmínu
10 stroužků česneku
3 lžičky soli
mouka na zahuštění
tuk pod cibuli

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*