Babicovy dobroty: Houbové ragú s chřestem – 22.5.2011

Babicovy dobroty: Houbové ragú s chřestem - 22.5.2011
Chřest oloupeme a dáme vařit do horké vody se solí na 10 minut. Poté jej vyjmeme a zchladíme. Do vývaru z chřestu dáme vařit oloupané brambory. Na másle opečeme nakrájené žampiony, zasypeme moukou, zalijeme vývarem z chřestu, promícháme, přilijeme smetanu, vložíme nakrájený chřest, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a nakonec posypeme petrželkou. Na talíř servírujeme s uvařenými bramborami a dvěma plátky šunky.

300 g bílého chřestu,
300 g zeleného chřestu,
300 g brambor,
300 g žampionů,
100 g šunky,
2 lžíce másla,
1 lžičku hladké mouky,
100 ml smetany,
šťávu z 1/2 citrónu,
petrželku,
sůl, pepř

Přehrát video

zdroj: dobroty.nova.cz

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*