Babicovy dobroty: Jelení ptáci s brusinkami – 12.12.2010

Babicovy dobroty: Jelení ptáci s brusinkami - 12.12.2010
Maso nakrájíme a naklepeme. Plátky osolíme, opepříme, potřeme brusinkovým kompotem, posypeme houbami, špekem a zabalíme v rolády . Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu s divokým kořením, cibuli a slaninu . Vložíme rolády a opečeme. Zalijeme vodou z hub a dusíme v troubě při 200°C do měkka. Hotové maso vyndáme, omáčku přecedíme a zeleninu propasírujeme, zjemníme smetanou, dosolíme a přidáme tymián. Podáváme s opečeným bramborem

¾ kg vykostěné jelení kýty,
brusinkový kompot,
100 g špeku,
5 dkg slaniny,
1,5 dcl sladké smetany,
1 cibuli,
1 mrkev,
1 petržel,
¼ celere,
sušené houby,
divoké koření,
tymián, olej
sůl, pepř

Přehrát video

zdroj: dobroty.nova.cz

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*