Babicovy dobroty: Lasagne se zelím a tvarůžky – 20.2.2011

Babicovy dobroty: Lasagne se zelím a tvarůžky - 20.2.2011
Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené zelí, zalijeme bílým vínem a dusíme 10 minut. Ve druhé pánvi si orestujeme cibuli, česnek, přidáme maso, sůl, pepř, drcený kmín, rajský protlak, zalijeme vodou a dusíme také 10 minut. Po 10 minutách k zelí přidáme obě smetany a promícháme. Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu lasagní, vrstvu zelí, vrstvu masa a rozetřeme. Pokračujeme další vrstvou lasagní a celý postup opakujeme, až je pekáček plný. Nakonec posypeme sýrem a dáme zapéct na 180°C na 30 minut

lasagne,
½ kg mletého vepřového masa,
¾ kg kysaného zelí,
0,2 dcl bílého vína,
200 g sladké smetany,
200 g kysané smetany,
2 lžíce rajského protlaku,
2 cibule,
2 stroužky česneku,
lžičku mletého kmínu,
200 g strouhaného eidamu,
1dcl vody,
strouhanku,
máslo, olej,
sůl, pepř

Přehrát video

zdroj: dobroty.nova.cz

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*