Babicovy dobroty: Marinovaný bůček – 19.6.2011

Babicovy dobroty: Marinovaný bůček - 19.6.2011

Bůček pokrájíme na kostky a dáme do pekáče. Přidáme česnek, zázvor, sezamový olej, sojovou omáčku, džem, dobře promícháme a necháme minimálně šest hodin marinovat.
Poté přilijeme 1,5 dcl vody, dáme na 180°C na 40 minut do trouby. Pak troubu vypneme a necháme bůček ještě 10 minut dojít. Ozdobíme červenou paprikou a podáváme s čerstvým chlebem.

1 kg vykostěného bůčku,
4 stroužky lisovaného česneku,
2 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce meruňkového džemu,
1 lžíci sezamového oleje,
1 cm zázvoru,
sůl

Přehrát video

zdroj: dobroty.nova.cz

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*