Babicovy dobroty: Plněné zelné listy po balkánsku – 17.4.2011

Plněné zelné listy po balkánskuZelí spaříme v horké vodě s trochou octa. Poté postupně vyjmeme jednotlivé listy a vykrojíme z nich košťál. Smícháme mleté maso, cibuli, rýži, česnek, osolíme a opepříme. Zamícháme a vzniklou směsí plníme listy zelí. Na oleji necháme změknout cibuli, přidáme papriku, rajský protlak a vývar ze zelí. Přidáme závitky, lehce osolíme, opepříme, přiklopíme poklicí a necháme asi hodinu dusit.

Potřebujeme:

500 g mletého masa,
50 g rýže,
hlávku zelí,
0,5 dcl octa,
2 cibule,
2 stroužky česneku,
mletou papriku,
1 rajský protlak,
olej, sůl, pepř

Kaše:

brambory,
máslo,
mléko,
plochou petrželku,
sůl

Přehrát video

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*