Babicovy dobroty: Plněný květák v trojobalu – 17.4.2011

Plněný květák v trojobaluDo mletého masa přidáme vejce, mouku, strouhanku, cibuli, česnek, kladenku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Směsí vyplníme všechna volná místa mezi růžičkami předvařeného květáku. Nakonec přidáme proužky červené papriky. Obalíme v trojobalu, přendáme do pekáčku s olejem a za občasného přelévání pečeme na 190°C asi hodinu dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem.

Potřebujeme:

1 květák,
0,5 kg mletého masa,
2 lžíce strouhanky,
2 lžíce hladké mouky,
3 stroužky česneku,
1 vejce,
1 větší cibuli,
5 dkg kladenky,
2 čerstvé červené papriky,
strouhanku,
hladkou mouku,
vejce,
olej na smažení,
pepř, sůl

Přehrát video

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*