Babicovy dobroty: Rajský sos se slepicí a játrovou nádivkou – 28.11.2010

Babicovy dobroty: Rajský sos se slepicí a játrovou nádivkou - 28.11.2010

Nakrájená játra osolíme, opepříme, přidáme vejce, rohlík, mouku, strouhanku, propracujeme a přidáme petrželku. Vykostěné kuře naplníme nádivkou a zašijeme. Dáme ho do studené vody, přidáme černý pepř, nové koření, sůl, pepř, zeleninu a vaříme, až je kuře měkké. Na oleji necháme změknout nakrájenou cibuli, přidáme cukr a vytvoříme karamel. Přidáme mrkev, protlak, vodu, celý pepř, nové koření, bobkový list, osolíme a vaříme 20 minut.

1 vykostěné kuře

Na vývar:

mrkev, celer, petržel
cibuli, celý pepř
nové koření,
sůl, pepř

Na nádivku:

400 g drůbežích jater,
5 lžic polohrubé mouky,
5 lžic strouhanky,
petrželovou nať,
3 vejce,
1 rohlík,
sůl, pepř

Na sos:

1 kg rajského protlaku,
1 cibuli,
1 mrkev,
4 lžíce cukru,
nové koření,
celý pepř,
bobkový list,
olej, sůl, pepř

Přehrát video

zdroj: dobroty.nova.cz

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*