Babicovy dobroty: Skopová kolínka na rozmarýnu – 24.4.2011

Skopová kolínka na rozmarýnu
Kolínka osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme, na olej dáme nahrubo nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. Lehce osmahneme, přidáme rajský protlak a zalijeme červeným vínem. Vložíme maso, přidáme rozmarýn a tymián, přiklopíme a dáme péct na 200°C. Po 30 minutách sundáme poklici, po dalších 30 minutách vypneme troubu a necháme ještě dalších 30 min. dojít. Vařené brambory rozšťoucháme, přidáme máslo a spařený čerstvý špenát. Nakonec posypeme cibulkou opečenou dozlatova.

Potřebujeme:

3 skopová kolínka,
2 mrkve,
¼ celeru,
2 str. česneku,
1 cibuli,
2 lžíce rajského protlaku,
200 ml červeného vína,
rozmarýn,
tymián,
olej,
sůl, pepř

Příloha – Šťouchané brambory se špenátem:

500 g brambor,
2 lžíce másla,
čerstvý špenát,
2 cibule,
sůl

Přehrát video

zdroj: dobroty.nova.cz

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*