Babicovy dobroty: Vepřová plec s fazolkovou omáčkou – 19.12.2010

Babicovy dobroty: Vepřová plec s fazolkovou omáčkou - 19.12.2010
Vepřovou plec vložíme do hrnce s vodou, přidáme mrkev, celer, petržel, cibuli, nové koření, celý pepř, bobkový list, osolíme a vaříme do měkka. Z másla a mouky vytvoříme jíšku, do které nalijeme masový vývar. Provaříme, přidáme zelené fazolky včetně láku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a zjemníme smetanou.
Servírujeme maso zalité omáčkou s vařenými bramborami.

0,5 kg vepřové plece,
zelené fazolky včetně nálevu
2 lžíce másla,
2 lžíce hladké mouky,
1 l vody,
0,2 l smetany,
1 mrkev,
1 petržel,
1/2 cibule,
2 ks nového koření,
4 kuličky celého pepře,
1 bobkový list,
brambory,
kousek celeru,
muškátový oříšek
sůl, pepř

Přehrát video

zdroj: dobroty.nova.cz

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*