Babicovy dobroty: Zapečené kedlubny – 6.3.2011

Babicovy dobroty: Zapečené kedlubny - 6.3.2011
Očištěné kedlubny necháme deset minut vařit ve slané vodě. Poté je přendáme do vymazaného pekáčku. Vývar si ponecháme. Na pánvičku dáme máslo, mouku a vytvoříme jíšku, kterou přimícháme do vývaru. Přidáme muškát a žloutky rozmíchané ve smetaně a promícháme. Do pekáčku přidáme listy z kedlubny, petrželku a zalijeme omáčkou, nakonec posypeme šunkou. Dáme zapéct do trouby při teplotě 200 °C na 20 minut.

4 kedlubny,
4 brambory,
150 g šunky,
250 g zakysané smetany,
2 žloutky,
2 lžíce másla,
2 lžíce hladké mouky,
muškátový oříšek,
petrželku,
sůl, pepř

Přehrát video

zdroj: dobroty.nova.cz

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

*